Forskning och teknik

  • Forskning och teknikutveckling laboratorium
  • Forskning och teknikutveckling Uponor Control System
  • Forskning och teknikutveckling tappvatten

Erfarenhet att bygga vidare på

Uponors produkter står för kvalitet, tillförlitlighet och professionell design. De används vanligen i applikationer med krav på lång livslängd och installeras därför t ex ofta inuti konstruktioner där de inte är direkt tillgängliga eller synliga.

Uponor har, under lång tid, samlat unika erfarenheter och kunskaper inom utveckling, produktion och användning av rörledningssystem av plast för inomhusklimat, VVS- och infrastruktur. Förståelse för kundernas behov samt erfarenhet och djupgående kunskaper inom produktdesign, vilka material som ska användas, hur de ska tillverkas samt hur de ska installeras, drivas och underhållas, ger Uponor en stabil plattform för utveckling av nya innovationer som fortsätter ge kunderna trygghet.

Vi tror på ett hållbart byggande som sparar resurser till kommande generationer. Vårt mål är att skapa innovativa system som förbrukar mindre energi, minskar vattenförbrukning och avfallsmängder, bevarar konstruktioner och till och med räddar liv. Våra processer är utvecklade för att garantera säkerhet, hållbarhet, låg energiförbrukning och minsta möjliga belastning på miljön.

Uponor ställer högsta tänkbara krav på tillverkningen, installationen och användningen av våra lösningar för inomhusklimat, VVS- och infrastruktur. Vi kan dock inte göra det helt själva så därför samarbetar vi ofta och gärna med andra erkända aktörer inom byggbranschen.

Stäng