Flödesreglering

  • Flödesreglering

Kontrollera flödet, från 1 till 1000 liter/sekund

Ibland klarar inte det kommunala nätet av stora  vattenflöden. Ett
alternativ för att bromsa dagvattenflödet är då att installera flödesreglering, en säker lösning vid t.ex. viadukter och plankorsningar som är extra känsliga för stora vattenflöden som det kommunala nätet ibland inte är dimensionerat för.

Med en flödesregulator kan du kontrollera flödet från 1 liter/sekund till 1000 liter/sekund. Flödesregulatorn placeras på olika sätt;

  • Före ett magasin
  • Efter ett magasin
  • Enklare flödesregulator

Uponor IQ Flödesreglering görs som en specialtillverkad produkt. Vi vet att en av dina stora utmaningar är framtida inspektion, varför vi är särskilt noga med att konstruera lösningar med krav på bra förutsättningar för framtida underhåll.

Uponor tillverkar olika speciallösningar och arbetar tillsammans med marknadens mest erfarna flödesregulatortillverkare för att trygga ett långsiktigt samarbete och god servicegrad.

Visste du att...
SMHI har utvecklat dagliga niodygnsprognoser som visar sannolikheten för höga vattenflöden i cirka tusen delavrinningsområden i hela landet. Det ger räddningstjänster och länsstyrelser en tidig varning för höga vattenflöden och därmed bättre förutsättningar för en bättre beredskap.

Stäng