Nyheter_Pipeworld_Fiskindustri

Rör till fiskodlingar i norra Atlanten

Krävande omgivningar

Utmaningar p g a väder, undervattensströmmar och logistik är vardag för laxindustrin i norra Atlanten. Under dessa förhållanden är det nödvändigt att rör är enkla att hantera och transportera dit där de ska användas.

Hög kvalitet på lösningarna

Utmanande väderförhållanden, undervattensströmmar och logistik i avlägsna delar av norra Atlanten är vardag för den danska laxindustrin. Därför ställde en färöisk tillverkare av avelsringar, KJ höga krav på leverantörens lösningar.

Rör som är enkla att hantera är nödvändigt när avelsringar tillverkas på platsen där de skall användas. Oavsett om avelsringarna skall användas på Färöarna, Shetlandsöarna, Island eller Storbritanninen måste stora rör flyttas enkelt på grund av avståndet till vägar och begränsat med plats för svetsning. Det är därför viktigt att rören även är lätta.


Fiskodling2

Enkelt att transportera

Atlanten2

Logistik i avlägsna delar av norra Atlanten är bara en av KJ:s  stora utmaningar, det är därför företaget använder sig av Uponor Infras produkter - likväl som transporten från Uponor Infras fabrik i Middelfart, Danmark som ligger idealiskt i förhållande till företagets verksamheter. På grund av PE-rörens lätta vikt kan KJ hantera och transportera dem genom svårtillgängliga områden direkt till tillverkningsplatsen t ex på Island eller på Shetlandsöarna.

KJ installerar cirka 40 000 meter av Uponor PE tryckrör varje år, på grund av att de är enkla att flotta på havet och har låg vikt, även i stora dimensioner. I termer som pris och hållbarhet pratar plaströr för sig själva. De tillmötesgår fiskodlingsindustrins krav på certfikat och tillstånd i relation till väderförhållandena på plats.

Säkra hållbara lösningar

På grund av miljöaspekter likväl som krävande klimat på de norra breddgraderna kräver laxodlingarna att en certifierande part, Noomas godkänner avelsringar för att säkra för en mer hållbar lösning för livsmedelsindustrin.  Noomas Certifiering är en inspektions- och certifieringspart som fokuserar på fiskodlingar och utrustning. Uponors PE tryckrör uppfyller kraven som bidrar till en växande laxindustri på Färöarna och omkringliggande marknader,

 

 ---------------------------------------------------------------------------

 

Läs artikeln i Uponor Infras kundtidning Pipe World nummer 1 2018.

Flotte