uponor press

Nyheter

Vallastaden news page desktop

Många ville se framtidens infrastruktur

Infrakulvert Vallastaden är en innovation som tagits fram av Uponor Infra. Lösningen är unik och patenterad och har väckt stor uppmärksamhet i hela Europa och även under Bo- & Samhällsexpo i Linköping under september månad.

Under mässan besökte cirka 200 personer vår visningskulvert, varje dag! Totalt antal besök i visningskulverten blev cirka 20 000!

Intresset från media har varit stort. Vår Miljö- och Stadsutvecklingsminister, Karolina Skog (Mp) kommenterade kulverten i Vallastaden i media efter sitt besök: "Äntligen får jag se den. Som tidigare kommunpolitiker är jag något av en nörd vad gäller VA-system. Därför är jag imponerad av att lägga allt i kulvertar. Det är verkligen en smart lösning eftersom man frigör exploaterbar yta och får ut så mycket som möjligt av stadsutrymmet. Det här är en lösning, jag gärna ser på fler ställen".

Kulverten är ett flaggskepp för den moderna staden och enligt oss, den absolut bästa långsiktiga lösningen på underjordisk infrastruktur, för både samhälle, människa och miljö.

Utvecklingen och produktionen av infrakulverten har gett oss möjligheter att bygga upp ett unikt kompetenscenter för design och specialtillverkning. Vi utvecklar och tillverkar produkter till hela Europa.

Om du vill veta mer om Infrakulvert Vallastaden och våra skräddarsydda lösningar kontaktar du projektservicesäljarna Jimmy Ohlsson, +46 33 172 553 eller Petri Tähtinen, +46 33 172 714.

Tillbaka till Nyheter